Home > Reviews > Mobile and communications > Nokia E90 Communicator review - Communication in the 21st Century
Nokia E90 Communicator review - Communication in the 21st Century Print E-mail
Written by Jollemi   
Tuesday, 24 July 2007 01:00
Article Index
Nokia E90 Communicator review - Communication in the 21st Century
Introduction, unboxing&heading=Nokia E90 Communicator review
Size comparison, The E90
The default programs
Camera
Quickoffice and Active Notes
Benchmarks
GPS, practical use and opinions
Conclusions, video, pictures
Johdanto Communicatoreihin, Myyntilaatikon purkaaminen
Kokovertailu, E90
Vakio-ohjelmat
Kamera
Quickoffice ja Active Notes
Nopeusvertailut
GPS, Kayttokokemukset ja mielipiteet
Yhteenveto, Videot, Pictures

 

Nokia E90 Communicator review - Communication in the 21st Century 

English

Communication in the 21st century is complex, and sometimes it's a full-time job to communicate with your contacts and keep up with your social or business networks. It is impossible to stay at the office 24/7 and sometimes you have to even take some work home. How are you going to manage these communication issues when you're not at the office? A mobile phone you say? And a laptop as well? That's the usual way to go about things, but there is only so much you can do with just a mobile phone, and laptops can be annoying to carry around. But what if you could have your computer and mobile in the same device? Then it wouldn't really matter where you are and you can have everything in a relatively small package.

Nokia's solution to this problem is their Nokia Communicator series, and the newest kid on the block in this range is the E90 Communicator.

This review is split into two languages. The English part will start the review and the last part is in Finnish. Both languages pretty much cover all of the same things, so you won't really miss anything if you don't understand Finnish. It is the first bilingual review in the history of Elite Bastards, but will it be the last? That depends a lot from the feedback received from this review.

Finnish

2000-luvun kommunikaatio on monipuolista ja yritysympäristössä se voi olla täysipäiväinen työ. On myös mahdotonta olla toimistossa ympäri vuorokauden, mutta työt voivat vaatia työpanosta aamusta iltaan, ja kansainvälisissä yrityksissä myös öisin. Miten pystyt hoitamaan työasioitasi kotoa käsin, junasta, laivalta tai jopa lentokoneesta (mikäli se on mahdollista jossakin maassa ja jossakin lentokoneessa)? Pelkällä perusmatkapuhelimella pystyt vain tekemään hyvin rajoitettuja tehtäviä. Kannettavan tietokoneen raahaaminen mukana voi olla ärsyttävää. Jos olisi laite joka olisi matkapuhelimen lisäksi myös kuin tietokone, niin tämähän olisi oiva ratkaisu ongelmaan. Erityisesti jos koko paketin koko on sen lisäksi myös siedettävä.

Nokian ratkaisu tähän ongelmaan on Nokian Communicator -sarja ja uusin tulokas tähän sarjaan on E90 Communicator.

Tämä arvostelu on kirjoitettu kahdella kielellä, ja englanninkielisellä osalla aloitetaan tämä arvostelu, koska se on kuitenkin pääkieli tällä sivustolla. Kummatkin kielet pyrkivät sisältämään saman sisällön, joten jos englanti ei taivu niin suomeksi pystyt lukemaan samat asiat. Suomenkielisessä osuudessa on aivan varmasti kirjoitusvirheitä, koska suomenkielistä tekstiä ei ole oikolukenut allekirjoittaneen lisäksi kukaan muu. Tämän ei pitäisi vaikuttaa itse sisältöön vaan tämä on kosmeettinen ongelma, mutta pahoittelemme asiaa kuitenkin. Tämä on myös Elite Bastardsin historiassa ensimmäinen arvostelu joka on tehty kahdella kielellä. Mikäli tämä jää myös viimeiseksi, jää nähtäväksi. Vaadittavaa työpanosta tämä on lisännyt huomattavasti enkä urakkaan halua ryhtyä uudestaan mikäli suomenkielisille arvosteluille ei ole tarvetta. 
eXTReMe Tracker